Zo ga jij zuinig om met jouw MacBook

Zo ga jij zuinig om met jouw MacBook

Veel mensen gebruiken een MacBook voor zowel zakelijk als privégebruik. Zo kun je je voorstellen dat deze apparaten vaak gebruikt worden en veel uren moeten draaien. Elektronica die veel gebruikt wordt zal na een tijdje ook mankementen gaan krijgen, omdat zowel de soft- als hardware na een tijdje minder goed zal gaan werken. Dat is natuurlijk jammer, want je wilt zo lang mogelijk gebruik maken van je dure aankoop. Als jij er op een zuinige manier mee om gaat, voorkom je dat je snel een MacBook reparatie uit moet laten voeren of zelfs een geheel nieuw apparaat aan moet schaffen. In deze blog vertellen we je hoe je zuinig omgaat met jouw MacBook! 

De batterij

Dit is het onderdeel waar mensen vaak als eerste wat klachten over krijgen, nadat ze het apparaat voor een langere tijd in gebruik hebben. Om te voorkomen dat jouw batterij al snel minder lang mee gaat, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Ten eerste heb je de mogelijkheid om ‘energiestand’ aan te zetten, waardoor je MacBook automatisch minder energie zal verbruiken. Ten tweede kun je, als je offline aan het werken bent, je wifi en bluetooth uitschakelen. Zo zal je apparaat minder software nodig hebben om draaiende te blijven en minder energie verbruiken. Als derde is het verstandig om je MacBook eens in de zoveel tijd volledig leeg te laten gaan en je oplader alleen te gebruiken als dit ook écht nodig is.   

Schoonmaken

Maak je MacBook ook regelmatig schoon. Als je het apparaat veel gebruikt zal het vol zitten met bacteriën en misschien zelfs vlekken. Het is altijd beter om je MacBook goed schoon te houden, zodat er geen vuil in het apparaat komt en de hardware mogelijk beschadigd wordt of minder goed gaat werken. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijner om op een schoon apparaat te werken, voor zowel jezelf als de levensduur van het apparaat. 

Bescherming

Het is heel belangrijk om je MacBook van goede bescherming te voorzien. Ten eerste ga je hiermee krassen voorkomen en zorg je ervoor dat er geen vuil in je laptop komt bij het verplaatsen of dragen in je tas. Een laptophoes is hier ideaal voor. Naast het voorkomen van krassen en vuil zal dit voor de nodige bescherming zorgen. Het kan wel eens voorkomen dat je je laptop laat vallen, waardoor de nodige hardware beschadigd kan raken. Door je MacBook altijd te verplaatsen in een laptophoes kun je dit voorkomen. Het is verstandig om dit direct vanaf het begin te doen, want het zou ontzettend zonde zijn als je je nieuwe laptop na een tijdje al onnodige schade aanbrengt.

Ook als ga je zo zuinig om met je MacBook, het kan toch eens gebeuren dat je het apparaat moet laten repareren. Zo kan je scherm kapot zijn, het toetsenbord niet meer goed werken of je kunt waterschade hebben. Gelukkig zijn er verschillende partijen als ThePhoneLab waar jij je MacBook, en ook andere elektronica, kunt laten repareren. Maar zoals ze zeggen; voorkomen is beter dan genezen!

Terug naar overzicht