Mobiele website

Mobiele website

Een mobiele website is niks anders dan een gewone website. Een mobiele website is alleen ontwikkeld voor op kleinere schermen. Denk hierbij aan telefoons en tablets. Een mobiele website heeft een eigen URL, bijvoorbeeld mijndomein.mobi. Dit is tevens ook het grootste voordeel van een mobiele website. Bij een mobiele website wordt het design ontwikkeld voor kleinere schermen, zodat je niet op onhandige kleine toetsen hoeft te drukken. Maar dan heb je ook nog responsive
design. Verder in dit artikelen leggen wij uit wat responsive design is. 

Responsive webdesign

Een responsive website past zich aan, aan het apparaat en het gedrag van de gebruiker. De content blijft het zelfde, alleen de presentatie en bediening van de website kan verschillen. Het voordeel van een responsive webdesign is dat je niet voor elk apparaat een andere website moet maken. De ontwikkeltijd is hierdoor ook korter, dit omdat er niet meerdere website vanaf de grond  gebouwd moeten worden. 

Wat wil de toekomst?

Webshops worden steeds vaker bezocht via verschillende apparaten. De meeste voorkomende apparaten zijn; laptop, smartphone, tablet en sinds kort de smart TV. Deze apparaten zijn verkrijgbaar in allerlei formaten en daarnaast is het mogelijk de apparaten te draaien in landscape of portrait. Als we nadenken over de toekomst, kunnen we bijna met zekerheid zeggen dat er nog meer apparaten en formaten bijkomen. Met een responsive ben je dus klaar voor de toekomst. 

Welke design is het beste?

Welke design het beste is voor jou, hangt af van het type bedrijf en doelgroep. Maar voor de meeste bedrijven is een responsive website het meest relevante. Dit zorgt ervoor dat jouw website of webshop in de toekomst goed zichtbaar is op verschillende apparaten en formaten. Een responsive website is ook beter qua gebruiksgemak, want er hoeft maar een content beheerd te worden. Steeds meer ondernemingen maken gebruik van een responsive website, maar eerlijk is eerlijk; anno 2020 kan een bedrijf eigenlijk ook niet meer zonder. Enkele voorbeelden van websites met een responsive design:

  • De startende wielrenner kan terecht op het online magazine over wielrennen: Wielermagazine. Je vind er een wielerblog met handige koop tips en gidsen voor bijvoorbeeld de aanschaf van je eerste fiets of voor sporvoeding. Het design is geoptimaliseerd voor gebruik op de smartphone, zodat de tekst van de website altijd goed leesbaar is en praktisch bruikbaar.
  • Een van de meest gebruikte apps in Nederland op een mobiele telefoon zijn de gaming apps. Wil je nu geen app installeren, dan heb je ook altijd nog de mogelijkheid te kiezen voor zogenaamde directplay spelletjes. Deze gratis te spelen online spelletjes vind je op het spelletjes-nl.nl games portaal. Kies uit duizenden spelletjes en speel ze door het responsive webdesign direct zonder problemen op je mobiel.
  • Ook voor België geldt dat mobiele gaming apps en websites er enorm populair zijn. Speciaal voor de Belgische spelletjes liefhebber is er het portaal voor spelletjes van Play Belgium met duizenden gratis te spelen spellen geoptimaliseerd voor het mobiele scherm.
  • Een sport horloge kopen? Weet wat je koopt door de reviews voor sporthorloges van het Sport logboek portaal te lezen. Dit blog staat bomvol handige weetjes van alle populaire sporthorloges en is gemakkelijk bij de hand te houden op je mobiel voor als je in een winkel staat en moet kiezen voor een sporthorloge. Alle sporthorloge reviews zijn handig vorm gegeven en geoptimaliseerd voor mobiel.

Nog even kort de voor- en nadelen van een responsive website; 

Voordelen

Website is goed zichtbaar op verschillende apparaten en formaten.
Content hoeft maar onderhouden te worden via een website. 

Nadelen

Website met veel content zijn vaak ingewikkelder. 

Heb je vragen op het gebied van responsive webdesign? Neem dan gerust contact met ons op. 

Terug naar overzicht