De tech trends voor de komende jaren

Tech is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En dit zal in de toekomst alleen nog maar meer worden. Tech ontwikkelt zich razendsnel. Dingen die een aantal jaar geleden nog onmogelijk leken zijn nu vanzelfsprekend. In dit artikel lees je wat de tech trends voor de komende jaren gaan worden.

Artificial Intelligence

Een trend die steeds prominenter terugkomt in ons leven is Artificial Intelligence, oftewel ‘AI’ afgekort. Het zit onder meer verwerkt in smartphones en webshops. Maar wat is het precies? Simpel gezegd is AI een proces waarbij computers zelf taken uitvoeren waar vroeger mensen aan te pas kwamen. Enkele voorbeelden hiervan zijn robotgrasmaaiers, zoekmachines zoals Google en zelfrijdende auto’s. Doordat computer continu gegevens verzamelen en patronen herkennen, zijn ze instaat om te leren van fouten. Hierdoor kunnen ze zichzelf ontwikkelen tot super programma’s.

Hernieuwbare energie

Een andere trend die we al kennen van de afgelopen jaren is hernieuwbare energie. Je komt het tegenwoordig overal tegen, en dus ook in de wereld van tech. Zaken als geavanceerde computers en data centra verbruiken behoorlijk wat stroom. Voor de ontwikkeling van tech is het belangrijk dat deze stroom op verantwoorde manieren wordt opgewekt, en zo min mogelijk uitstoot levert.

Alles verbonden

Een andere trend is dat steeds meer met elkaar in verbinding gaat staan door middel van ‘Internet of Things’ (IoT). Veel apparaten die je bezit zijn al met elkaar te verbinden. In toekomst zal dit voor vrijwel ieder apparaat dat je dagelijks gebruikt het geval gaan zijn. Van je wasmachine tot koffiezetapparaat en je auto. Alle technologische toepassingen in en rondom je huis zullen met elkaar in verbinding komen te staan om één of andere manier. Zo kun je apparaten van afstand bedienen, zelfs als je niet thuis bent.

Valuta

De laatste trend die we zien in de wereld van tech heeft betrekking op geld. De traditionele Euro en Dollar zullen steeds meer plaats moeten maken voor digitale varianten, oftewel cryptocurrency. Denk hierbij aan Bitcoin en Ethereum. Hierdoor zal de traditionele bank plaats maken voor crypto exchanges zoals Binance en Coinbase.
 

Terug naar overzicht