Cloudhosting

Wat is cloud hosting? 

Cloud hosting zijn een aantal servers gekoppeld tot een grote server, deze servers hoeven niet op een locatie te staan. Van deze grote server kun je een gedeelte huren. Het stuk server dat je huurt wordt een virtuele servers genoemd, deze server gedraagt zich hetzelfde als een normale server. De voordelen van een virtuele server zijn: 
Is geen fysieke server en kan daarop nagenoeg onbeperkt uitgebreid worden qua processor, geheugen en harde schijfruimte. 
Bestanden zijn centraal opgeslagen, dit zorgt ervoor dat bestanden veiliger en sneller beheerd kunnen worden. 
De virtuele server is snel  te herstellen.

Steeds populairder 

Cloud hosting wordt steeds populairder. Dit komt door de flexibiliteit, maar een virtuele server is ook voordeliger dan een eigen server ergens opgeslagen in een datacentrum. Allerlei grote bedrijven gebruiken cloud hosting, maar niet alleen grote bedrijven gebruiken. Waarschijnlijk maak je zelf ook gebruik van een cloud hosting. Denk hierbij aan het gebruik van Dropbox, iCloud en Google Drive. Nog een groot voordeel van cloud hosting is dat als er een servers uitvalt de gehele cloud gewoon blijft doordraaien. De defecte server wordt er alleen uitgehaald en vervangen, dit gebeurd allemaal zonder dat iemand er iets van merkt. 

Hoe gebruik je cloud hosting?

Je bent van plan een nieuw bedrijf op te zetten en verwacht dat het bedrijf flink gaat groeien. Je wilt in het begin niet te veel investeren in hardware, omdat je niet weet of je bedrijf een succes wordt. Het geld wat je investeert in hardware, kun je beter investeren in marketing of innovatie. Bij cloud hosting begin je gewoon op een kleine server en naarmate je bedrijf groeit, groeit de server met je bedrijf mee. Wordt jouw website bezocht door mee bezoekers? Dan krijg je ook meer hardware, zodat je site lekker snel blijft.

Terug naar overzicht