Wat is de cloud?

De cloud is een plek op internet waar je allerlei gegevens kunt opslaan, bijvoorbeeld muziek, bestanden of foto's. Alles wat een bestand is kan opgeslagen worden. Later kun je gemakkelijk bij deze gegevens, dit kan met alle apparaten met een internetverbinding. Vervolgens kun je de gemaakte bestanden met andere delen of voor jezelf houden. De cloud werkt in drie stappen: 
1. Opent een browser
2. Logt in op de browser
3. Je kunt ermee aan de slag! 

Cloud diensten 

Op het gebied van de cloud zijn er een aantal service, deze zijn: cloudcomputing, cloudhosting en online werkplekken. Op onze site lees je meer informatie over deze diensten. Zo vind je altijd de dienst die het beste bij jou en je bedrijf past. Werken in de cloud heeft voordelen. Deze voordelen zijn: 

  • Niet afhankelijk van een tijd of plaats. Er kan gewerkt worden wanneer en waar je wilt. Je medewerkers kunnen op kantoor, thuis of een flesplek werken. Via een internet verbinding kun je altijd en overal bij je documenten. 
  • Lagere investeringen. Cloudleveranciers bieden vaker schaalvoordeel, hierdoor zijn de kosten vaker lager. Want als je alles zelf doet, moet je inverteren in een eigen server met onderhoudscontracten, personeel en updates. 
  • Bijna geen technische kennis nodig. Je hebt zelf geen kennis nodig over updates en calamiteiten. 
  • Online samenwerken. Medewerkers kunnen via clouddiensten makkelijk samenwerken. Als een bedrijf geen clouddiensten gebruikt, kan het sturen van e-mails op en neer veel tijd in beslag nemen. 
  • Flexibiliteit. Clouddiensten groeien mee met je bedrijf. Boekt je bedrijf succes, dan neem je gewoon een extra abonnement dat makkelijk door nieuwe medewerkers te gebruiken is. Gaat minder met je bedrijf? Pas je jouw abonnement naar beneden aan. 

Conclusie 

De technologische mogelijkheden bij webbrowsers blijven groeien, hierdoor stijgt het aantal diensten die beschikbaar zijn voor de cloud. Iedere dienst heeft voor- en nadelen, maar bij de cloud nemen voordelen de overhand. Wij zijn ervan overtuigd dat als je eenmaal overstapt op de cloud, je niet meer terug wilt. Want was is er nu fijner dan overal en wanneer je wilt werken? Niks toch.